Linecký terč s čokoládo – citronovou příchutí

55
- reklama -

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
Náplň:
2 vaničky měkkého tvarohu (500 g)
250 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
1 citronový cukr
2–3 lžíce cukru krupice
3 vejce
100 g kvalitní, hořké čokolády alespoň 60%

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinku v lednici odležet. Potom vyválíme na 3 mm silný plát přeneseme do koláčové formy a pečeme asi 10 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout.

  3. Tvarohy vyšleháme se smetanou a postupně přidáváme jedno vejce po druhém a cukr krupici. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zamícháme vanilkový cukr a tekutou čokoládou. Do světlé půlky vanilkový cukr.

  4. Předpečený koláč plníme tím způsobem, že do středu těsta dáme 2 lžíce bílého citronového tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého. opět bílého a takto stále opakujeme.
    Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče.

  5. Nakonec dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 35–40 minut. (150 -160 stupňů)