- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- Náplň:
- 2 vaničky měkkého tvarohu (500 g)
- 250 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 citronový cukr
- 2–3 lžíce cukru krupice
- 3 vejce
- 100 g kvalitní, hořké čokolády alespoň 60%
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinku v lednici odležet. Potom vyválíme na 3 mm silný plát přeneseme do koláčové formy a pečeme asi 10 min.
-
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout.
-
Tvarohy vyšleháme se smetanou a postupně přidáváme jedno vejce po druhém a cukr krupici. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné zamícháme vanilkový cukr a tekutou čokoládou. Do světlé půlky vanilkový cukr.
-
Předpečený koláč plníme tím způsobem, že do středu těsta dáme 2 lžíce bílého citronového tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého. opět bílého a takto stále opakujeme.
Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. -
Nakonec dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 35–40 minut. (150 -160 stupňů)
Kuchařka: medanek