
- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 125 g tuku
- Na krém:
- 650 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 PL cukru
- 125 g tuku
- jahody nebo třešně nebo jiné sezónní ovoce
- průhledná želatina
Postup přípravy receptu
-
Na vále spojíme v těsto všechny suroviny.
-
Vymažeme si pekáč a těsto do něho lehce natlačíme.
-
Troubu si vyhřejeme na 180st. a upečeme do růžova.
-
Uvaříme si hustý pudink a do vychladlého zašleháme tuk. Podle chuti přisladíme a ochutíme troškou rumu.
-
Na vychladlou lineckou navršíme krém, ozdobně rozložíme ovoce a lžící přeléváme vychladlou želatinou, uvařenou, dle návodu na sáčku.
Poznámka od kuchařky
Jsou to takové linecké košíčky v pekáčku 😉
Kuchařka: Severinka