
- reklama -
Suroviny
40 ks
- Těsto:
- 280 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 40 g lískových oříšků
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- Sněhové věnečky:
- 4 bílky
- 200 g krupicového cukru
- 100 g moučkového cukru
- Náplň:
- 250 g rybízového džemu
- 2 PL rumu
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.
Poté vyválíme na 4 mm silný plát, vykrájíme kolečka a upečeme při 180°C. -
V hokré vodní lázni vyšleháme bílky s krupicovým cukrem na pevný shíh. Zašleháme do něj moučkový cukr.
Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnečky (průměr podle vykrojených koleček). A pečeme při 100°C. -
Džemem slepíme kolečka a věnečky. Zbytek džemu rozpustíme v kastrůlku s rumem a naplníme středy věnečků.
Poznámka od kuchařky
PL = polévková lžíce
Lze použít i klasická linecká kolečka bez oříšků.
Kuchařka: Irule