Linecké košíčky s mátou a limetkou

45
- reklama -

Suroviny

125 g másla pokojové teploty
1 vanilkový cukr
1 žloutek
175 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
citronová kůra
Na krém:
3 lžíce mascarpone
3 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkového cukru
moučkový cukru podle vlastní chuti
šťáva z 1 limetky
Na ozdobu:
1 lžíce třtinového cukru
hrst čerstvé máty

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme 4 formy na košíčky o průměru 12 cm. Formy vytřeme máslem a vysypeme moukou. Formy vyplníme těstem, dno propíchneme vidličkou. Dáme péct při 175°C do zezlátnutí.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme krém. Mascarpone smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Metlou řádně prošleháme.

  3. Do hmoždíře dáme mátové listy, třtinový cukr a směs spojíme. Mátové listy tlakem pustí šťávu a s cukrem se krásně spojí.

  4. Hotové košíčky vyklepneme z formy a necháme zcela vychladnout. Poté plníme krémem a posypeme mátovým cukrem.