- reklama -
Suroviny
- 125 g másla pokojové teploty
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek
- 175 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- citronová kůra
- Na krém:
- 3 lžíce mascarpone
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového cukru
- moučkový cukru podle vlastní chuti
- šťáva z 1 limetky
- Na ozdobu:
- 1 lžíce třtinového cukru
- hrst čerstvé máty
Postup přípravy receptu
-
Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme 4 formy na košíčky o průměru 12 cm. Formy vytřeme máslem a vysypeme moukou. Formy vyplníme těstem, dno propíchneme vidličkou. Dáme péct při 175°C do zezlátnutí.
-
Mezitím připravíme krém. Mascarpone smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Metlou řádně prošleháme.
-
Do hmoždíře dáme mátové listy, třtinový cukr a směs spojíme. Mátové listy tlakem pustí šťávu a s cukrem se krásně spojí.
-
Hotové košíčky vyklepneme z formy a necháme zcela vychladnout. Poté plníme krémem a posypeme mátovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD