Linecké cukroví s kokosem a jahodovou zavařeninou

216
- reklama -

Suroviny

320 g másla
330 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
170 g kokosu
1 vejce
citronová kůra
20 g skořice (pokud vám to bude připadat moc, tak dejte podle vlastního uvážení)
Na dohotovení:
jahodová zavařenina
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na vaření (můžeme přidat ledové kaštany)
1,5 dl šlehačky
1 lžíce práškového kakaa
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho do druhého dne odpočinout v lednici. Druhý den těsto rozválíme a vykrajujeme tvary (já dělám srdíčka), která upečeme na suchém plechu nebo plechu vyloženém pečícím papírem.

  2. Upečené kousky spojujeme zavařeninou a máčíme v čokoládové polevě, kterou připravíme rozmícháním čokolády v teplé šlehačce – můžeme přidat kakao, aby byla poleva tmavší. Po částečném zaschnutí posypeme kokosem.

Poznámka od kuchařky

Recept byl zveřejněn v publikaci Vaříme s Habadějem 1993, jeho autorem je J. Zajíček z Náchoda.