Linecké cukroví – recept z cukrářského učiliště

96
- reklama -

Suroviny

Těsto:
180 g másla (používám raději Heru)
250 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
2 žloutky
pikantní marmeláda – rybízová

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle), žloutky.

  2. Vypracujeme v těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, lépe se bude rozvalovat. Vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech a pečeme na 150-180°C do zlatova.
    Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat.
    Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.

Poznámka od kuchařky

Tento recept dělám ze dvou dávek, odhadem toho je tak 5-6 menších plechů.

Nejlépe se mi peče s dortovou od Babiččina volba.