
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 180 g másla (používám raději Heru)
- 250 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- pikantní marmeláda – rybízová
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle), žloutky.
-
Vypracujeme v těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
-
Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, lépe se bude rozvalovat. Vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech a pečeme na 150-180°C do zlatova.
Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat.
Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.
Poznámka od kuchařky
Tento recept dělám ze dvou dávek, odhadem toho je tak 5-6 menších plechů.
Nejlépe se mi peče s dortovou od Babiččina volba.
Kuchařka: Mili Vampire









