
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 200 g tuku (Hera, Stella, aj.)
- 2 ks žloutků
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme, necháme chvilku odpočinout a vykrajujeme. Pečeme na 180°C do růžova. Odkrojky zapracovat a není nutné nechávat zase odležet. Těsto se nekroutí. Vhodné i na košíčky.
Poznámka od kuchařky
Pro rýpaly ale i šťstlivce, kteří měli štěstí a narazili na tento recept jako první. Přikládám foto jaké cukroví jsem měla každý rok i když jsem pokaždé zkoušela jiný recept, který měl obrázek s krásným cukrovím, řešila teplotu pečení, máslo/tuk ale můj výsledek byl stále stejný..hrozný! Letos to nebylo jiné! Pak jsem zadělala těsto na košíčky a bylo úžasné. Říkám si „složení stejné jen zkusím přidat citronovou kůru, no a uvidíme! Hurá! Nádhera! A i druhá várka skvělá! Myšlenka byla jasná, podělím se s lidmi, kteří mají stejné trápení a jak jsem si všimla, nejsem jediná. Věřím, když bych prošla všechny recepty na linecké, tak tento recept najdu ale dodatkem „které se nekroutí“ jsem chtěla pomoc, všem kteří na tom byli stejně jako já.