- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 420 g hladké mouky
- 280 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 1 vanikový cukr a citronová kůra
- 2 žloutky
- Krém:
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Dále:
- pikantní zavařenina – rybízová, malinová…
- čokoládová poleva světlá nebo tmavá
- kokos, ořechy, zdobení…
Postup přípravy receptu
-
Těsto: z mouky smíchané s cukry, citronovou kůrou, za přidání żloutků a změklého másla, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet.
-
Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny. Krém můžeme ochutit citronovou šťávou a kůrou, sedlinou z kávy, kakaem…
-
Z odleželého těsta vyválíme plát cca 2,5 mm. Z toho vykrajujeme tvary dle vlastního výběru a ty klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 12 minut dorůžova v předehřáté troubě. Pak necháme zchladnout.
-
Pečené tvary slepujeme nejlépe cukrářským sáčkem naplněným krémem. Pro luxusnější chuť i vzhled děrovaných tvarů můžeme doplnit zavařeninou. Neděrované tvary dozdobíme polevou, ořechy….
Kuchař: recepty73