Linecké cukroví bez lepku a laktózy

140
- reklama -

Suroviny
dle velikosti vykrajování

150 g másla
120 g panely (v blanderu rozmixované na moučkový cukr)
80 g mletých mandlí
250 g bezlepkové mouky Jizerka
1 vejce
vanilkové aroma
marmeláda nebo oříškové máslo na slepování

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem a vanilkovým aroma vyšleháme do jemné pěny, poté přidáme vajíčko a dále šleháme. V jiné míse smícháme mleté mandle s bezlepkovou moukou a tuto suchou směs zapracujeme do vyšlehané máslové směsi. Vypracujeme vláčné těsto a nejlépe přes noc dáme odpočinout do lednice.

  2. Vykrajujeme libovolné tvary, pečeme cca 8 minut. Zdobení, promazání nebo „pomazání“ se meze nekladou… linecké sušenky či cukroví jde zdobit vážně všelijak… prostě podle Vaší fantazie a samozřejmě příležitosti či ročnímu období.
    Tak si to s láskou užijte a dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Bezlepkové linecké těsto, které je vláčné, chutné a dle uvedených ingrediencí je sladké akorát, spíše méně – my to tak máme rádi. Popřípadě si doslaďte dle chuti přidáním více panely, nebo finálním promazáním nebo „pomazáním“ :-).