- reklama -
Suroviny
- 150 g másla
- 230 g hladké mouky
- 110 g cukru
- 40 g kandovaného cukru
- 80 g marmelády
- 3 žloutky
- (1 bílek na potření)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve studené máslo smícháme s moukou, obyčejným cukrem a žloutky.
-
Hotové těsto vyválíme na plát o tloušťce 4 mm.
-
Poté začneme formičkami vykrajovat srdíčka, vždy polovina z celkového počtu musí mít navíc vykrojené další menší srdíčko vevnitř. Tyto kousky patří na vrchní stranu.
-
Pečeme v předehřáté troubě do růžova. Po vychladnutí slepujeme vždy spodní a vrchní část marmeládou.
-
Upečené pečivo namažeme bílkem a posypeme kandovaným cukrem.
Kuchař: dextra