Limoncello podle Itala

63
- reklama -

Suroviny

0,5 kg citronů
300 ml 80% potravinářského lihu
400 ml vody
400 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Citrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo by limoncello hořké. Škrabkou na brambory to však jde velmi dobře.


    Zobrazit celý recept

  2. Jeden citron poté zcela zbavíme bílé části a nakrájíme na osminky. Ty spolu s kůrou vložíme do velké sklenice se širokým hrdlem. Přilijeme alkohol, láhev překryjeme celofánem, zajistíme gumičkou a uložíme na 14 dní do tmavé chladné místnosti. Každý den obsah nádoby promícháme.

  3. Po 14 dnech svaříme cukr s vodou na sirup. Necháme zcela vychladnout a vlijeme do láhve s alkoholovým základem. Ideálně necháme ještě den odstát, pokud však spěcháme, můžeme pokračovat rovnou.

  4. Obsah láhve důkladně promícháme, vyndáme velké kousky citronů a vše pečlivě přecedíme přes tenké plátýnko (stačí čistý kapesník). Přelijeme do lahví a můžeme konzumovat.

Poznámka od kuchařky

Pokud neseženeme potravinářský líh, lze použít dvojnásobný objem nějakého 40 % alkoholu (např. vodky) a cukrový rozvar z pouze 200 ml vody.

Zdroj: S Italem v kuchyni a další recepty na internetu.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.