
- reklama -
Suroviny
3-4 podle velikosti skleniček
- 250 g mascarpone
- 200 g smetany 31%
- 200 g sušenek (karamelové, máslové, já jsem dala suché rumové perníčky)
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce hnědého cukru nebo podle chuti
- šťáva a kůra z 1-2 limetek
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozmixujeme. Smetanu ušleháme téměř do tuha a přidáme mascarpone a cukry. Krátce šleháme do spojení surovin.
-
Šťávu a kůru přimícháváme postupně, až dosáhneme požadované chuti. Vznikne našlehaný, jemně nakyslý, voňavý krém.
-
Do skleniček dáme vrstvu krému, sušenek a vše opakujeme do spotřebování a podle své fantazie. Vrch ozdobíme strouhanou kůrou nebo ovocem.
Poznámka od kuchařky
Do sušenek můžete přidat kousek rozpuštěného másla a promíchat. Dá se to lépe udusat, ale řekla jsem si, že tuku je tam až dost, tak jsem nedávala. Opravila jsem to v receptu, je lepší začínat krémem, sušenky atd.. Sušenky lépe nasají vlhkost krému.
Kuchařka: mika59