
Suroviny
16 porcí
- Na korpus:
- 150 g jemně namletých Bebe sušenek
- 60 g másla
- Na náplň:
- 90 g plnotučného tvarohu
- 1 PL nastrouhané limetkové kůry
- špetka soli
- 1 konzerva (397 g) sladkého kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 žloutek
- 80 ml limetkové šťávy – čerstvě vymačkané
- Na ozdobu:
- šlehačka
- nastrouhaná limetková kůra
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21×21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
-
Pečeme 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
-
Necháme úplně vychladnout.
-
Náplň: ve středně velké míse smícháme tvaroh, limetkovou kůru a sůl.
-
Přidáme kondenzované mléko a rozšleháme metlou.
-
Vmícháme žloutek a promícháme.
-
Nakonec vmícháme limetkovou šťávu a řádně metlou promícháme. Směs zhoustne.
-
Náplň nalijeme do vychladlého korpusu a uhladíme stěrkou.
-
Pečeme 20 minut.
-
Necháme vychladnout 1 – 2 hodiny při pokojové teplotě, potom přikryjeme fólií a necháme vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
-
Rozkrájíme na 16 kousků a podáváme ozdobené šlehačkou a posypané strouhanou limetkovou kůrou.
-
Uchováváme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz