
- reklama -
Suroviny
- 3 lilky
- 5 větších rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce strouhanky
- 3 lžíce sekané petrželky (nebo jine bylinky – muze byt i smeska)
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Lilky pokrajime na cca 1 cm silne platky, osolime a nechame „vypotit“ (zhruba 15 minut).
-
Pak oplachneme, poadne osusime a rychle osmahneme na oleji do zlatova.
-
Opecene platky dame do zapekaci misky, osolime, opeprime, potreme rozdrcenym cesnekem a pokladme platky rajcat.
-
Posypeme strouhankou a petrzelkou, zakapeme olivovym olejem a dame do vyhrate trouby na 180 stupnu zhruba na 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Je dobre samotne, s bramborem nebo pro „masozravce“ jako priloha k masu
Kuchařka: Lucasinka









