Suroviny
- 4 lilky
- olivový olej
- sůl
- 300 g mletého kuřecího masa
- 6 rajčat
- 2 chilli papričky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g čedaru
- strouhaný sýr Galbani Grangusto
- bazalka
- oregano
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve omyjeme lilky. Omyté a osušené lilky nakrojíme zářezy tak 1 cm od sebe a osolené necháme chvíli vypotit. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do rozehřáté trouby do zlatohnědé barvy. Necháme vychladnout.
-
Cibuli i česnek oloupeme, obojí nakrájíme – cibuli na drobné kostičky, česnek na plátky. Rajčátka spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
-
Na oleji restujeme cibuli s plátky česneku a necháme zesklovatět.
-
Přidáme mleté kuřecí maso a pěkně restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Necháme vydusit.
-
Nakonec přidáme pokrájené chilli papričky, rajčátka a zamícháme.
-
Zchladlé lilky vydlabeme a upečenou náplň z lilků přidáme k ostré masové směsí a vše ještě jednou dobře promícháme. Kořeníme pepřem, solí, bazalkou a oreganem.
-
Polovinou této pikantní ostré masové směsi plníme vydlabané půlky lilků, které na povrchu poklademe plátky čedaru a posypeme směsí strouhaných sýrů.
-
Pečeme v troubě do roztavení a zapečení sýrů.
Podáváme s barevnou zeleninou / okurkami, rajčaty / a pečivem.
Druhou polovinu ostré masové směsi podáváme s těstovinami.