
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 baklažány (lilky)
- 100 g rýže
- 1 lžíce rozinek
- 3 rajčata
- 1 cibule
- mletý pepř
- sůl
- olej
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžička petrželové natě
- 150 g tvrdehé sýra
Postup přípravy receptu
-
Baklažány rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme.
-
Na oleji osmažíme narezanú cibuľu, pridáme narezané vydlabané vnútro baklažánov, škoricu, soľ, ryžu, na kocky narezané paradajky a hrozienka. Zalejeme vodou a dusíme 15 minút. Pridáme sekanú petržlenovú vňať a nastrúhaný syr. Jemne ( len ak treba ) osolíme a okoreníme.
-
Baklažánové „misky“ osolíme a pripravenou masou ich naplníme.Vložíme ich do vymasteného pekáčika a pečieme asi 20 minút na 170 °C.
Kuchařka: tejaja