
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 2 lilky
- 300 ml smetany na vaření
- nejméně 6 stroužků česneku
- jíška (doma připravená nebo granulovaná)
- 4 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
- 
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. 
- 
Každé kolečko rozkrájíme na čtvrtiny, které spolu s jemně nasekaným česnekem osmažíme na olivovém oleji. 
- 
Zalijeme smetanou, zmírníme teplotu a necháme 10 minut dusit. 
- 
Pokrm zahustíme jíškou, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a podle individuální chuti případně i octovým zástřikem. 
- 
Do hotového vmícháme nasekanou petrželku a podáváme nejlépe se šťouchanými cibulovými brambory. 
            Kuchařka: Eliza
        
