- reklama -
Suroviny
- 2 lilky
- 1 červená paprika nakrájená najemno
- citronová šťáva z 1 citrónu
- 3 stroužky česneku
- petrželová nať nasekaná najemno
- sůl
- olivový olej
- olej na potření
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na silnější kolečka, rozložíme do pekáče, pokapeme olejem a dáme do trouby grilovat.
-
Za občasného otáčení grilujeme až lilek zhnědne, ale pozor, nespálit.
-
Hotové lilky dáme do misky, dobře smícháme s ostatními surovinami a dáme do chladna na 24 hodin uležet.
Poznámka od kuchařky
Lilek je možné po ugrilování oloupat a vidličkou rozmačkat. Nebo, jak dělá manžel, nechat celá kolečka i se slupkou a pouze zamíchat, když se to během míchání samo dost romělní.
Kuchařka: paajus