
- reklama -
Suroviny
- 1 větší lilek
- 1 vejce
- asi 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- olej
- Náplň:
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Lilek podélně nakrájíme na tenké plátky.
Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji. -
Na náplň smícháme tahini pastu s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem.
Náplň natřeme na osmažené plátky lilku a srolujeme do závitků, které zpevníme párátky.
Hotové závitky naskládáme na plech a před podáváním necháme chvilku ohřát v troubě.
Je to výborná chuťovka s jogurtovým dipem.
Kuchařka: Angel 666