Lilkové řízečky

78
- reklama -

Suroviny

2 lilky
1 Hermelín 1
šunka
sůl
hl. mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, cca 1 cm vysoká, posolíme a necháme chvilku ,,vypotit“. Osušíme je papírovou utěrkou. Je dobré si kolečka dávat za sebe tak, jsme je krájeli.


    Zobrazit celý recept

  2. Vezmeme jedno kolečko lilku, dáme na něj kousek šunky a Hermelínu a přiklopíme druhým kolečkem.

  3. Obalíme v trojobalu (raději dvakrát) a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podávala jsem se štouchaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Je to trochu zvláštní úprava lilku, ale komu se ho doma sejde více, tak to určitě ocení. Je dobré kolečka potřít ještě česnekem, to ale já jako žlučníkář to dělat nemohu. 🙂