Lilkové placičky

59
- reklama -

Suroviny

1 lilek
1 vejce
1 rohlík
bryndza (lze použít i Nivu a balkán, s tím opatrně, je moc slaný)
hladká mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca 2-3 lžíce hladké mouky, osolíme a opepříme, můžeme přidat nakrájenou petržel.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozpálíme olej, směs nabíráme lžící, klademe na pánev a pozvolna smažíme.

  3. Podáváme s bramborami, možno i s tatarkou. Jsou opravdu výborné, s brynzou jsou nejlepší.

Poznámka od kuchařky

Pokud budete dávat balkán, stačí 1/3, směs by byla moc slaná.