- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 1 vejce
- 1 rohlík
- bryndza (lze použít i Nivu a balkán, s tím opatrně, je moc slaný)
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme 10 minut v osolené vodě. V míse smícháme na kostičky nakrájený rohlík, slitý vychladlý lilek, vejce, kostku bryndzy, cca 2-3 lžíce hladké mouky, osolíme a opepříme, můžeme přidat nakrájenou petržel.
-
Na pánvi si rozpálíme olej, směs nabíráme lžící, klademe na pánev a pozvolna smažíme.
-
Podáváme s bramborami, možno i s tatarkou. Jsou opravdu výborné, s brynzou jsou nejlepší.
Poznámka od kuchařky
Pokud budete dávat balkán, stačí 1/3, směs by byla moc slaná.
Kuchařka: jituna666