Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem

51
- reklama -

Suroviny

1 lilek
1 vejce
50 g parmezánu (jiný tvrdý sýr)
1 stroužek česneku
1-2 plátky šunky
strouhanka dle potřeby
pepř
1 ČL soli
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme lžičku soli, promícháme a necháme vypotit.
    Když pustí vodu, přendáme kostky lilku do cedníku, prolijeme několikrát pod tekoucí vodou a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Kostky lilku dáme do mixéru a nahrubo rozmixujeme (použila jsem misku s noži z combi tyčového mixéru).

  3. Do mísy dáme rozmixovaný lilek, přidáme nastrouhaný parmezán, pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, vejce, pepř, pažitku, trochu strouhanky a vše dobře promícháme.
    Ze vzniklé hmoty tvoříme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.