
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 lilek
- 2 stroužky česneku
- 200 g cherry rajčátek nebo rajčata
- 150 g klobásy (šunková,ostravská…) nebo uzené tofu
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
- koření dle chuti
- 120 g sýru Niva
Postup přípravy receptu
-
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky.
-
Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu, přepůlená rajčátka, osolíme, opepříme, dochutit můžeme i kořením dle vlastní chuti (provensálským…) a dáme zapéct.
-
Nejprve pečeme přikryté cca 15 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut. Pak vyndáme, posypeme rozdrobenou (nastrouhanou) Nivou a necháme ještě v troubě rozpustit.
Podáváme s těstovinami, bramborem nebo rýží.
Kuchař: recepty73