- reklama -
Suroviny
- 1 větší lilek
- 4 rajčátka
- bylinky (měla jsem naložené bylinky v oleji s česnekem)
- sůl, pepř
- 8 zelených oliv (propláchlých)
- čerstvý omytý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme a dáme pod gril. Po upečení lilek sejmeme z grilu, odstraníme slupku a dužinu najemno pokrájíme. V misce vše promícháme a zakapeme olivovým olejem s česnekem.
-
Můžeme lilek také opéci na pánvi a dál pak podobně připravit jako na grilu. Rajčata a koriandr nasekáme na kousky. Přidáme propláchlé zelené olivy a vše smícháme s lilkem s olejem.
-
Podáváme k vepřovému nebo kuřecímu masu nebo jen tak s pečivem nebo s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem do salsy naložený česnek s bylinkami podle Jany Remkové :
Kuchařka: Ivace64