Lilková salsa s rajčaty a koriandrem

47
- reklama -

Suroviny

1 větší lilek
4 rajčátka
bylinky (měla jsem naložené bylinky v oleji s česnekem)
sůl, pepř
8 zelených oliv (propláchlých)
čerstvý omytý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a dáme pod gril. Po upečení lilek sejmeme z grilu, odstraníme slupku a dužinu najemno pokrájíme. V misce vše promícháme a zakapeme olivovým olejem s česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Můžeme lilek také opéci na pánvi a dál pak podobně připravit jako na grilu. Rajčata a koriandr nasekáme na kousky. Přidáme propláchlé zelené olivy a vše smícháme s lilkem s olejem.

  3. Podáváme k vepřovému nebo kuřecímu masu nebo jen tak s pečivem nebo s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem do salsy naložený česnek s bylinkami podle Jany Remkové :

https://www.toprecepty.cz/recept/48984-bylinkovy-c…