Lilková pomazánka s česnekem

49
- reklama -

Suroviny

1 větší lilek
olivový olej
česnek
skořice mletá
sůl
pepř
majonéza
zakysaná smetana
citron
vinný ocet
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozřízneme, nařežeme na čtverečky, posypeme lehce skořicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na 25 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Upečený lilek vyjmeme, necháme zchladnout, lžičkou vydlabeme vnitřek, ten dáme do misky, rozmícháme metličkou. Přidáme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, vinný ocet, dvě polévkové lžíce zakysané smetany, tři polévkové lžíce majonézy, citronovou šťávu, sekanou petrželovou nať, cukr moučku a zamícháme. Dochutíme solí a pokapeme olivovým olejem.