- reklama -
Suroviny
- 1 větší lilek
- olivový olej
- česnek
- skořice mletá
- sůl
- pepř
- majonéza
- zakysaná smetana
- citron
- vinný ocet
- cukr moučka
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozřízneme, nařežeme na čtverečky, posypeme lehce skořicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na 25 min.
-
Upečený lilek vyjmeme, necháme zchladnout, lžičkou vydlabeme vnitřek, ten dáme do misky, rozmícháme metličkou. Přidáme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, vinný ocet, dvě polévkové lžíce zakysané smetany, tři polévkové lžíce majonézy, citronovou šťávu, sekanou petrželovou nať, cukr moučku a zamícháme. Dochutíme solí a pokapeme olivovým olejem.
Kuchař: lukas