Suroviny
2 porce
- olivový olej
- 1 menší lilek
- 2 jarní cibulky
- sůl, pepř
- petrželka
- brokolice
- 2 PL smetanového sýru typu Lučina
- trochu mléka (smetany) na zředění
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme lilek na libovolné tenčí plátky/kolečka, nasolíme a necháme ho 10 -15 minut vypotit. Jarní cibulku i s natí spolu s petrželku nasekáme nadrobno, brokolici rozebereme na malinké růžičky.
-
V hrnci rozpálíme olivový olej a lilky na něm zprudka smažíme. Lilky nasají poměrně mnoho oleje, neustále mícháme a podle potřeby přidáme ještě trochu oleje. V okamžiku kdy máme všechny lilky orestované a začínají měknout, přidáme cibulku a ještě chvíli smažíme a mícháme. Ztlumíme plamen a zasypeme petrželkou s brokolicí.
-
Přidáme smetanový sýr a necháme rozpustit. Podlijeme trochou mléka nebo smetany, množství podle požadované hustoty omáčky. Dochutíme a přikryjeme pokličkou a necháme ještě chvilku dusit do změknutí brokolice. Podáváme s těstovinami.