Lilková musaka

65
- reklama -

Suroviny

2 lilky
750 g brambor
400 g mletého masa
1 cibule
sůl
mletý pepř černý
oregano
2 dcl zeleninového vývaru
olej
100 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány narežeme na kolieska hrubé 5 mm a rýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Vyberieme. Na výpeku za stáleho miešania opražíme na kolieska narezané zemiaky.

  2. Cibuľu narežeme na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a 5 minút oprestujeme.

  3. Do vymazaného pekáčika vrstvíme : polovicu koliesok baklažánov, polovicu zemiakov, mleté mäso, druhá polovica zemiakov, zvyšné kolieska baklažánov.

  4. Zalejeme vývarom a v rúre dusíme asi 40 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme.