
- reklama -
Suroviny
- 2 lilky
- 750 g brambor
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř černý
- oregano
- 2 dcl zeleninového vývaru
- olej
- 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
-
Baklažány narežeme na kolieska hrubé 5 mm a rýchlo z oboch strán opečieme na oleji. Vyberieme. Na výpeku za stáleho miešania opražíme na kolieska narezané zemiaky.
-
Cibuľu narežeme na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a 5 minút oprestujeme.
-
Do vymazaného pekáčika vrstvíme : polovicu koliesok baklažánov, polovicu zemiakov, mleté mäso, druhá polovica zemiakov, zvyšné kolieska baklažánov.
-
Zalejeme vývarom a v rúre dusíme asi 40 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Kuchařka: tejaja