Lilek zapečený rajčaty a mozzarellou

179
- reklama -

Suroviny

2 větší lilky
690 g rajčatové passaty
400 g Mozzarelly
olej
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Lilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu, přidáme utřený česnek, oregano a tymián, dochutíme solí a pepřem, je-li potřeba a prohřejeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mozzarellu pokrájíme na slabé plátky. Do zapékací misky naskládáme připravený lilek, zalijeme částí rajčatové omáčky, poklademe mozzarellou a opět zakryjeme kolečky lilku.

  3. Takto pokračujeme dokud nespotřebujeme všechny lilky. Poslední vrstva je z rajčatové omáčky a mozzarelly. Pečeme v troubě při 200°C asi 50 minut. Kdyby povrch začal rychle zlátnout, zakryjeme alobalem a před dopečením jej zase sundáme.

Poznámka od kuchařky

Vhodné pro děti od 10 měsíců, možné zamrazit po dobu 8-10 týdnů. Je možné podávat i rozmixované jako omáčku např. k polentě (viz foto). Jeden lilek je možné nahradit 2 menšíma cuketama, připravenými stejně jako lilek.

www.lucasinka.cz