Lilek v marinádě

53
- reklama -

Suroviny

1 větší lilek
6 lžic extra panenského olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
3 stroužky česneku
kapary
nasekaná hladkolistá petrželka
sůl
čerstvě drcený černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou opatrně, ale důkladně promícháme s vychladlým lilkem. Máme-li černé olivy, můžeme je přidat nakrájené na kolečka.
    Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.

Poznámka od kuchařky

Recept není můj, kdysi jsem ho našla na serveru Labužník.com a malinko upravila podle našich chutí. Pokládám ho za jednu z nejchutnějších úprav lilku, kterou znám.