
- reklama -
Suroviny
- 1 větší lilek
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 3 stroužky česneku
- kapary
- nasekaná hladkolistá petrželka
- sůl
- čerstvě drcený černý pepř
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
-
Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou opatrně, ale důkladně promícháme s vychladlým lilkem. Máme-li černé olivy, můžeme je přidat nakrájené na kolečka.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Poznámka od kuchařky
Recept není můj, kdysi jsem ho našla na serveru Labužník.com a malinko upravila podle našich chutí. Pokládám ho za jednu z nejchutnějších úprav lilku, kterou znám.
Kuchařka: Eliza