
- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 1 menší cibule
- 50 g másla
- 2 plné lžíce hladké mouky
- vývar nebo voda (vývar je lepší)
- 200 ml smetany na vaření
- 2-3 lžíce jemně nasekaného kopru
- lžička másla
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kostky, cibuli na drobno. Lilek osolíme a necháme 10 -15 minut vypotit. Zpěníme máslo a uděláme cibulovou jíšku. Zředíme ji vývarem a uvedeme do varu.
-
Lilek, zbavený vody, přidáme do omáčky a povaříme do změknutí – asi 15 minut. Přidáme smetanu a dochutíme. Nakonec přimícháme do omáčky kopr a omáčku zjemníme máslem.
-
Podáváme s vařenými brambory. Taky k tomu můžeme podávat vejce vařené na tvrdo, ale i takhle je to dobré.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce může lilek předem oloupat. Já jsem neloupala.
Kuchařka: mika59