
- reklama -
Suroviny
- 1 velký lilek
- 150 g gorgonzoly
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 350 ml mléka
- plátky česneku naložené ve vinném octě
- mletý koriandr
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme „vyplakat“ asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut).
-
Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo, zasypeme moukou, prosmahneme, přilijeme mléko a povaříme v hustý bešamel, který opatrně dochutíme solí a pepřem.
-
Lilek osušíme ubrouskem nebo papírovou utěrkou, posypeme koriandrem, poskládáme do olivovým olejem vylité zapékací formy, poklademe plátečky česneku (asi 2 ks na kolečko), zalijeme bešamelem a na každé kolečko položíme plátek gorgonzoly.
-
Zapékáme v troubě rozehřáté na cca 220°C asi 40 minut – zčásti přikryté, například alobalem.
Kuchařka: Eliza









