Lilek s rajčaty a česnekem

65
- reklama -

Suroviny
3 porce

1 lilek
3 rajčata
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka a posolíme, necháme vypotit. Rajčata nakrojíme do kříže a necháme tak 2 minutky povařit v horké vodě. Vyjmeme je a po lehkém zchladnutí oloupeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, stačí tak 2 polévkové lžíce, přidáme osušený lilek a opékáme do mírného zhnědnutí.

  3. Pak přidáme nakrájená rajčata – na kolečka nebo měsíčky, posolíme, přidáme nasekaný česnek a za občasného míchání necháme vydusit přebytečnou šťávu. Podáváme za tepla ke grilovanému masu nebo na opečené tousty.

Poznámka od kuchařky

Vhodnější je sůl s mořskou řasou.