
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 lilek
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka a posolíme, necháme vypotit. Rajčata nakrojíme do kříže a necháme tak 2 minutky povařit v horké vodě. Vyjmeme je a po lehkém zchladnutí oloupeme.
-
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, stačí tak 2 polévkové lžíce, přidáme osušený lilek a opékáme do mírného zhnědnutí.
-
Pak přidáme nakrájená rajčata – na kolečka nebo měsíčky, posolíme, přidáme nasekaný česnek a za občasného míchání necháme vydusit přebytečnou šťávu. Podáváme za tepla ke grilovanému masu nebo na opečené tousty.
Poznámka od kuchařky
Vhodnější je sůl s mořskou řasou.
Kuchařka: mamina Ludmila