- reklama -
Suroviny
- 1 kg lilku (asi 3 ks)
- olej na smažení
- 1 palička česneku
- kmín
- sůl
- 300 g vlašských ořechů
Postup přípravy receptu
-
Lilky omyjeme a nakrájíme na dlouhé středně silné plátky. Položíme do mísy a zalijeme slanou vodou, která po chvíli trochu ztmavne. Necháme 15 minut namočené.
-
Plátky lilků vyjmeme, vymačkáme přebytečnou vodu, osušíme a dáme smažit z obou stran do rozpáleného oleje. Smažíme rychle, jen několik minut.
-
Nastrouháme velmi jemně vlašské ořechy, přidáme rozmačkaný česnek, kmín, trošku soli a trochu vody, aby byla směs vlahá.
-
Směs klademe na osmažené, na papírovém ubrousku osušené a lehce posolené lilky po celé délce, smotáme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Jedná se o tradiční gruzínský recept, který jsem kdysi četla v nějakém časopise s příběhem o utečenecké gruzínské rodině
Kuchařka: hosta