- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 menší lilky
- olivový olej
- sůl
- 4 lžíce vinného octa
- 1 svazek petrželky
- 4 stroužky česneku nebo i víc, podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Neoloupané lilky omyjeme, osušíme, odkrojíme stopku a podélně je nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obou stranách potřeme olejem a opékáme na grilu asi 3 minuty z každé strany.
-
Grilované lilky osolíme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, posypeme nakrájenou petrželovou natí a jemně nakrájeným česnekem.
-
Můžeme je konzumovat ihned za tepla, ale ještě chutnější jsou, necháme-li je odležet asi 2 hod. v lednici. Podáváme je i jako studenou přílohu k masům nebo jako salát.
Poznámka od kuchařky
Lilky můžeme grilovat i doma v troubě, nebo opéct na pánvi (s nepatrným množstvím oleje).
Kuchařka: MamlajdaD