Lilek s česnekem a zelenou petrželkou

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 menší lilky
olivový olej
sůl
4 lžíce vinného octa
1 svazek petrželky
4 stroužky česneku nebo i víc, podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané lilky omyjeme, osušíme, odkrojíme stopku a podélně je nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obou stranách potřeme olejem a opékáme na grilu asi 3 minuty z každé strany.


    Zobrazit celý recept

  2. Grilované lilky osolíme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem, posypeme nakrájenou petrželovou natí a jemně nakrájeným česnekem.

  3. Můžeme je konzumovat ihned za tepla, ale ještě chutnější jsou, necháme-li je odležet asi 2 hod. v lednici. Podáváme je i jako studenou přílohu k masům nebo jako salát.

Poznámka od kuchařky

Lilky můžeme grilovat i doma v troubě, nebo opéct na pánvi (s nepatrným množstvím oleje).