
Suroviny
1 lilek
- 1 středně velký lilek
- 4 žampiony
- 1 kus zelené cibulky
- 4 kusy sušených rajčat v oleji
- 50 g uzených Korbáčiků
- 1 vajíčko
- olivový olej
- pepř
- kmín
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír upéct dohněda. Vychladíme.
-
Na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájená sušená rajčata, okmínujeme, osolíme špetkou soli, podlijeme troškou vody, aby se dobře podusily žampiony.
-
Když se voda zredukuje, přidáme vydlabanou dřeň lilků, kterou trochu rozmělníme vidličkou. Směs podle potřeby opepříme a ještě chvilku dusíme.
-
Nakonec přidáme nadrobno nakrájené korbáčky a vajíčko. Necháme srazit a plníme do prázdných lilků.
-
Zapékáme na 250 stupňů ještě asi 10 minut, nejlépe horkým vzduchem. Vhodná příloha je chléb.
Poznámka od kuchařky
Můj experiment 🙂