Lilek plněný žampiony a sýrem

62
- reklama -

Suroviny

1 střední lilek
200 g žampionů
200 g goudy
medvědí česnek
čerstvý tymián
sůl
mletý pepř
olivový olej
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 180°. Z lilku odřízneme stonek, podélně ho rozpůlíme, mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme řeznou stranou nahoru cca 30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na trošce oleje.
    Z upečených lilků vydlabeme dužinu (opatrně, abychom neprotrhli slupku) a přidáme ji k žampionům. Sýr nastrouháme a polovinu vmícháme do připravené směsi.
    Přidáme jemně nakrájené listy medvědího česneku, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a naplníme vydlabané půlky lilku. Posypeme zbývajícím sýrem, vrátíme do trouby a zapečeme.

  3. Ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Bylinky můžeme obměnit podle chuti, určitě by bylo dobré např. oregano.