- reklama -
Suroviny
- 1 střední lilek
- 200 g žampionů
- 200 g goudy
- medvědí česnek
- čerstvý tymián
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme troubu na 180°. Z lilku odřízneme stonek, podélně ho rozpůlíme, mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme řeznou stranou nahoru cca 30 minut.
-
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na trošce oleje.
Z upečených lilků vydlabeme dužinu (opatrně, abychom neprotrhli slupku) a přidáme ji k žampionům. Sýr nastrouháme a polovinu vmícháme do připravené směsi.
Přidáme jemně nakrájené listy medvědího česneku, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a naplníme vydlabané půlky lilku. Posypeme zbývajícím sýrem, vrátíme do trouby a zapečeme. -
Ozdobíme petrželkou a podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Bylinky můžeme obměnit podle chuti, určitě by bylo dobré např. oregano.
Kuchařka: maris