
Suroviny
1 porce
- 1 lilek
- 1 stonek zelené cibulky
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1/2 hrnku cizrny
- 4-5 plátků sušené šunky
- 4-5 kousků sušených rajčat v oleji
- sůl
- pepř
- špetku koriandru
- 1-2 kusy vejce
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme předem namočenou cizrnu doměkka. Scedíme ji a dáme bokem.
-
Lilek omyjeme, napříč přepůlíme a do dužiny nakrájíme mřížky. Osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Pak sůl otřeme papírovou útěrkou, lilky pokapeme olivovým olejem a pečeme na pečícím papíře dohněda.
-
Vyjmeme lilek z trouby a necháme částečně vychladit. Pak upečenou dřeň vydlabeme opatrně lžící a dáme bokem.
-
Na olivovém oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme uvařenou a okapanou cizrnu, pomačkanou dřeň lilku a stále mícháme.
-
Pak přidáme nakrájený řapík, sušená rajčata, sušenou šunku nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme koriandr, podlijeme malinkým množstvím vody a chvíli dusíme pod poklicí.
-
Když se voda vyvaří, přidáme vajíčka a necháme srazit.
-
Směsí naplníme půlky lilků a ve vyhřáté troubě pečeme cca 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Můj experiment. Moc jsem si pochutnala. 🙂 Určitě by se cizrna dala i pomixovat, mi se to ale líbilo tak, jak to je 🙂