Lilek ‚Orient‘

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 lilek
Těstíčko:
2 vejce
1 KL Dijonské hořčice
2 KL karí
na špičku nože badyánu
2 PL rajčatového protlaku ( kečup)
1 PL Harmonie chuti Maggi
KL sušeného česneku
10 dg hladké mouky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka asi 0,5 -1 cm široká, obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

  2. Podáváme s bramborami, hranolky, rýżí, zeleninovými saláty a dresingy dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Takto připravený lilek si objednávám v Indické restauraci a stálo mě to několik menu, než jsem těstíčko chuťově vystihla. Ale stálo to za to!