
- reklama -
Suroviny
- 1 střední lilek (250 g)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- 4-6 lžic sojové omáčky
- 1/2 lžíce vinného octa
- sůl
- 1/2 lžičky cukru
- sladká chilli omáčka
- 2 kávové lžičky škrobu
Postup přípravy receptu
-
Lilek očistíme a pokrájíme na kostičky asi 2×2 cm. Posolíme a necháme na talíři asi 15 minut vypotit.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Ty orestujeme spolu s prolisovaným stroužkem česneku na trošce oleje.
-
Přidáme osušený lilek a krátce osmažíme.
-
Poté podlijeme asi 2 dcl vody, přidáme sojovou omáčku, sladkou chilli omáčku, ocet, cukr a sůl. Promícháme a necháme pod pokličkou 5 minut podusit.
-
V trošce vody si rozmícháme škrob, přilijeme k lilku a za stálého míchání minutu povaříme.
-
Podle potřeby dochutíme solí, cukrem nebo chilli omáčkou. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram