
- reklama -
Suroviny
- 1 lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajčata
- smetana na vaření
- tvrdý sýr na strouhání
- hladka mouka na obalování
- chilli koření
- pepř
- sůl
- Vegeta
- olej
Postup přípravy receptu
-
Baklazan nakrajame na kolieska a nasolime.
-
Nechame vypotit, aby sme odstranili horkost. Po 30 minutkach ho oplachneme a obalime v muke zmiesanej s chilli korenim a ciernym korenim, oprazime rychlo na troche oleja.
-
Na pekacik si nakrajame na kolieska cibulu a kusky cesnaku, pokvapkame trosickou oleja a ukladame oprazeny baklazan a na ne rajcinu. Este som vsetko trosicku posolila.
-
Vsetko zalejem smotanou zmiesanou so stipkou vegety, podlejeme troskou vody, nastruhame syr.
-
Pekacik zakryjeme alobalom a pecieme na 180°C asi 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Podavala som ho s toastami, ale urcite by bol fajn aj so zemiakmi ako hlavny chod.
Kuchařka: michsamant