Lilek na smetane

58
- reklama -

Suroviny

1 lilek
1 cibule
2 stroužky česneku
1 rajčata
smetana na vaření
tvrdý sýr na strouhání
hladka mouka na obalování
chilli koření
pepř
sůl
Vegeta
olej

Postup přípravy receptu

  1. Baklazan nakrajame na kolieska a nasolime.

  2. Nechame vypotit, aby sme odstranili horkost. Po 30 minutkach ho oplachneme a obalime v muke zmiesanej s chilli korenim a ciernym korenim, oprazime rychlo na troche oleja.

  3. Na pekacik si nakrajame na kolieska cibulu a kusky cesnaku, pokvapkame trosickou oleja a ukladame oprazeny baklazan a na ne rajcinu. Este som vsetko trosicku posolila.

  4. Vsetko zalejem smotanou zmiesanou so stipkou vegety, podlejeme troskou vody, nastruhame syr.

  5. Pekacik zakryjeme alobalom a pecieme na 180°C asi 25 minut.

Poznámka od kuchařky

Podavala som ho s toastami, ale urcite by bol fajn aj so zemiakmi ako hlavny chod.