- reklama -
Suroviny
- 1 střední lilek
- 1 cuketa
- 50 g parmezánu
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme a necháme „vyplakat“.
-
Mezitím připravíme těstíčko. Smícháme strouhaný parmezán s kukuřičným škrobem a hladkou moukou, vmícháme smetanu ke šlehání a vejce. Osolíme, ochutíme chilli a necháme alespoň 10 minut odležet.
-
Lilky osušíme papírovou utěrkou a na suché pánvi osmahneme, dokud nezměkne.
-
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a také osmahneme na suché pánvi.
-
Dáme stranou a postupně plátky lilku i cukety namáčíme v těstíčku a ihned dáme na pánev z trochou oleje.
-
Osmahneme z obou stran a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Do těstíčka je možné přidat česnek nebo bylinky. Takto připravený lilek a cuketa je skvělý teplý i studený.
Kuchařka: Lucasinka