Lilek a cuketa v těstíčku

38
- reklama -

Suroviny

1 střední lilek
1 cuketa
50 g parmezánu
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce kukuřičného škrobu
50 g hladké mouky
2 vejce
chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme, pokrájíme na plátky, osolíme a necháme „vyplakat“.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím připravíme těstíčko. Smícháme strouhaný parmezán s kukuřičným škrobem a hladkou moukou, vmícháme smetanu ke šlehání a vejce. Osolíme, ochutíme chilli a necháme alespoň 10 minut odležet.

  3. Lilky osušíme papírovou utěrkou a na suché pánvi osmahneme, dokud nezměkne.

  4. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a také osmahneme na suché pánvi.

  5. Dáme stranou a postupně plátky lilku i cukety namáčíme v těstíčku a ihned dáme na pánev z trochou oleje.

  6. Osmahneme z obou stran a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Do těstíčka je možné přidat česnek nebo bylinky. Takto připravený lilek a cuketa je skvělý teplý i studený.

http://www.lucasinka.cz