
Suroviny
- 210 g cukru
- 70 g kakaa
- 300 g vody
- 50 g hladké sójové mouky
- 4 másla
- vaječný koňak
- čokoládová poleva
- (Sójovou mouku kupujeme ve Zdravé výživě.)
Postup přípravy receptu
-
Za stálého míchání svaříme vodu, cukr, kakao a sójovou mouku a necháme vychladnout.
-
Másla vyšleháme dohladka a po částech zašleháme vychladlou kakaovou hmotu.
-
Krémem naplníme speciální špičku (odkaz v Poznámce), na piškoty nebo menší linecká kolečka nastříkáme „komínek“ a takhle je naskládané na tácu, necháme v mrazáku chvíli zatuhnout.
-
Nalijeme vaječný koňak, krémem ozdobně zastříkneme vršek „komínku“ (špičku i s koňakem tím uzavřeme) a znovu je necháme chvíli tuhnout v mrazáku.
-
Máčíme v rozehřáté čokoládové polevě a uchováváme v chladu. Tyhle špičky chutnají stejně, jako kdysi ty výborné, kupované.
Poznámka od kuchařky
Likérová špička je vyfocená např. tady http://www.toprecepty.cz/recept/4419-likerove-spic…, my máme dělanou, od zdejšího formičkáře – je malinko menší, takže můžeme „komínky“ stříkat na dětské piškoty.
Recept máme od paní cukrářky, píkává běžně na svatby, doma ho určitě zkusíte v trochu menším množství 🙂
V původním receptu byla místo másla Stela, ale ta nám opravdu nechutnala……..vyzkoušejte 😉