Likérové špičky od cukrářky

288
- reklama -

Suroviny

210 g cukru
70 g kakaa
300 g vody
50 g hladké sójové mouky
4 másla
vaječný koňak
čokoládová poleva
(Sójovou mouku kupujeme ve Zdravé výživě.)

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání svaříme vodu, cukr, kakao a sójovou mouku a necháme vychladnout.

  2. Másla vyšleháme dohladka a po částech zašleháme vychladlou kakaovou hmotu.

  3. Krémem naplníme speciální špičku (odkaz v Poznámce), na piškoty nebo menší linecká kolečka nastříkáme „komínek“ a takhle je naskládané na tácu, necháme v mrazáku chvíli zatuhnout.

  4. Nalijeme vaječný koňak, krémem ozdobně zastříkneme vršek „komínku“ (špičku i s koňakem tím uzavřeme) a znovu je necháme chvíli tuhnout v mrazáku.

  5. Máčíme v rozehřáté čokoládové polevě a uchováváme v chladu. Tyhle špičky chutnají stejně, jako kdysi ty výborné, kupované.

Poznámka od kuchařky

Likérová špička je vyfocená např. tady http://www.toprecepty.cz/recept/4419-likerove-spic…, my máme dělanou, od zdejšího formičkáře – je malinko menší, takže můžeme „komínky“ stříkat na dětské piškoty.

Recept máme od paní cukrářky, píkává běžně na svatby, doma ho určitě zkusíte v trochu menším množství 🙂

V původním receptu byla místo másla Stela, ale ta nám opravdu nechutnala……..vyzkoušejte 😉