Likérová bábovka

144
- reklama -

Suroviny
cca 15 porcí

5 vajec
1 vanilkový cukr
175 g moučkového cukru
125 ml oleje
250 ml vaječného likéru
125 g polohrubé mouky
125 g solamylu
1 prášek do počiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně po lžících přidáváme olej a vaječný likér.


    Zobrazit celý recept

  2. Mouku, solamyl a kypřící prášek smícháme a poté přidáme do vaječné pěny. Vše vyšleháme dohladka a vlijeme buď do silikonové formy na bábovku nebo do klasické formy vymazané máslem a vysypané moukou.

  3. Pečeme cca 50-60 minut na 175 stupňů Celsia.

Poznámka od kuchařky

Bábovka je netradiční svou příjemnou likérovou vůní a chutí.