![Likérová bábovka_5ff73b3bd1708.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/likerova-babovka_5ff73b3bbfe29.jpeg)
- reklama -
Suroviny
cca 15 porcí
- 5 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 175 g moučkového cukru
- 125 ml oleje
- 250 ml vaječného likéru
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g solamylu
- 1 prášek do počiva
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně po lžících přidáváme olej a vaječný likér.
-
Mouku, solamyl a kypřící prášek smícháme a poté přidáme do vaječné pěny. Vše vyšleháme dohladka a vlijeme buď do silikonové formy na bábovku nebo do klasické formy vymazané máslem a vysypané moukou.
-
Pečeme cca 50-60 minut na 175 stupňů Celsia.
Poznámka od kuchařky
Bábovka je netradiční svou příjemnou likérovou vůní a chutí.
Kuchařka: Ivana K.