Likér z višní

67
- reklama -

Suroviny
6 lahví po 500ml

2 litry višňové šťávy
1 vanilkový lusk (vyškrábneme dřeň a lusk rozkrojíme na 6 dílů)
500 ml vody
1 želírovací cukr Extra 2:1 od Dr. Oetkera
700 ml vodky

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme vodku a likér necháme trochu vychladnout.

  2. Likér naplníme do lahví, do každé vložíme kousek vanilkového lusku a uzavřeme.

  3. Likér podáváme vychlazený. Před podáváním protřepeme.

Poznámka od kuchařky

Receptář č.32 od Dr.Oetkera – Barvy ovoce

Likér je hustší, ale moc dobrý 😉