
- reklama -
Suroviny
6 lahví po 500ml
- 2 litry višňové šťávy
- 1 vanilkový lusk (vyškrábneme dřeň a lusk rozkrojíme na 6 dílů)
- 500 ml vody
- 1 želírovací cukr Extra 2:1 od Dr. Oetkera
- 700 ml vodky
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme vodku a likér necháme trochu vychladnout.
-
Likér naplníme do lahví, do každé vložíme kousek vanilkového lusku a uzavřeme.
-
Likér podáváme vychlazený. Před podáváním protřepeme.
Poznámka od kuchařky
Receptář č.32 od Dr.Oetkera – Barvy ovoce
Likér je hustší, ale moc dobrý 😉
Kuchařka: Irule