Likér z černého rybízu, višní a josty

207
- reklama -

Suroviny

2 kg omytého ovoce
0,5 kg cukru krupice
1 l rumu Božkov
4 celé skořice nalámané na kousky
1 polévková lžíce hřebíčků
5 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky
100 g mandlových lupínků
pomerančová kůra z poloviny většího pomeranče
citronová kůra z celého většího citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů.


    Zobrazit celý recept

  2. Občas promícháme.

  3. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví.

Poznámka od kuchařky

Je to takové dámské pitíčko, ale dobrota. Používáme i do moučníků a ovoce je pak velmi dobré zobání (pozor, má sílu 🙂 Dříve jsme dělávali pouze z višní, ale už jich je málo, tak jsme začali přidávat i černý rybíz a jostu.