- reklama -
Suroviny
- 2 kg omytého ovoce
- 0,5 kg cukru krupice
- 1 l rumu Božkov
- 4 celé skořice nalámané na kousky
- 1 polévková lžíce hřebíčků
- 5 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky
- 100 g mandlových lupínků
- pomerančová kůra z poloviny většího pomeranče
- citronová kůra z celého většího citrónu
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů.
-
Občas promícháme.
-
Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví.
Poznámka od kuchařky
Je to takové dámské pitíčko, ale dobrota. Používáme i do moučníků a ovoce je pak velmi dobré zobání (pozor, má sílu 🙂 Dříve jsme dělávali pouze z višní, ale už jich je málo, tak jsme začali přidávat i černý rybíz a jostu.
Kuchařka: 1974andrea