- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg hovězích líček
- sůl
- 3 lžíce sádla
- 4 cibule
- 10 stroužků česneku
- 0,75 l červeného vína
- 0,6 l hovězího vývaru
- 2-3 bobkové listy
- 3 lžičky drceného pepře
- Příloha:
- aromatická bylinková omáčka
- smetanová bramborová kaše
Postup přípravy receptu
-
Líčka pečlivě očistěte, nakrájejte na větší kousky a osolte. Rozpalte v kastrolu sádlo a maso postupně nechte zatáhnout. Vyjměte. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Až zhnědnou, vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo do nádoby, zalijte vínem, vývarem, přidejte pepř a bobkové listy. Přikryjte a duste podle stáří masa 1,5-3 hodiny.
-
V mezičase rozvařte brambory ve vodě a smetaně. Rozšťouchejte, případně přidejte máslo. Odpadne Vám cezení brambor a zahřívání smetany. Podávejte s bylinkovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
https://www.toprecepty.cz/recept/54538-aromaticka-bylinkova-omacka/
Kuchařka: Karolina09