- reklama -
Suroviny
- 2 ks hovězích líček
- 3-4 kozí rohy
- sádlo
- cibule
- lžička mleté papriky
- hovězí vývar
- sůl
- mletý pepř
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme drobně krájenou cibuli, na ní pak kostky masa. Vsypneme papriku, osmahneme jen tak, aby pustila barvu a rozvoněla se a zalijeme vývarem.
-
Osolíme, opepříme, podusíme téměř doměkka. Lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, přisypeme na kroužky krájené papriky a asi 20 minut povaříme. Podáváme s mačkanými brambory nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Letos jsme měli dva druhy těchto paprik, oba se jmenovaly kozí rohy. Zatímco jedny, které jsem použila do líček se šťávou, pálily umírněně, ty druhé byly jako feferony….
Kuchařka: cathleen