Líčka rohatá

46
- reklama -

Suroviny

2 ks hovězích líček
3-4 kozí rohy
sádlo
cibule
lžička mleté papriky
hovězí vývar
sůl
mletý pepř
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme drobně krájenou cibuli, na ní pak kostky masa. Vsypneme papriku, osmahneme jen tak, aby pustila barvu a rozvoněla se a zalijeme vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, podusíme téměř doměkka. Lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, přisypeme na kroužky krájené papriky a asi 20 minut povaříme. Podáváme s mačkanými brambory nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Letos jsme měli dva druhy těchto paprik, oba se jmenovaly kozí rohy. Zatímco jedny, které jsem použila do líček se šťávou, pálily umírněně, ty druhé byly jako feferony….