Libečkové “ maggi “ – polévkové ochucovadlo II.

136
- reklama -

Suroviny

libeček – stonky
libeček – listy (větší podíl listů, mělo by ho být litr po nasekání)
kopřivy – listy
celer listy
2 PL soli
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře.

  2. Pak napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje. Uchováváme v lednici.

  3. Zatím neznám trvanlivost tohoto „dochucovadla“, připravuji ho prvně, ale píší, že by mělo vydržet dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.

Poznámka od kuchařky

Recept je z Dadalovy kuchařky.

Zkoušela jsem dochucovadlo, které sem dávala Jana Remková. Dvakrát a dvakrát jsem ho vylila. Bylo strašně hořké. Nevím, čím to bylo, ale prostě se to nedalo konzumovat. Tak jsem pátrala po jiném využití libečku, kterého mám opravdu náruče a tohle je opravdu dobré.

Moje recepty a fotopostup najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/