Libanonská kuchyně – Rýže s vlasovými nudlemi (běžná příloha)

131
- reklama -

Suroviny

1 hrst vlasových nudlí (nejtenčí, které seženete)
1 hrnek rýže (nejlépe Basmati)
2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého římského kmínu (není nutné)
olej nebo přepuštěné máslo
voda 2 cm nad rýži

Postup přípravy receptu

  1. Properte rýži 4x a poté ji nechte půl hodinu stát v poslední vodě.


    Zobrazit celý recept

  2. Slijte rýži.

  3. Osmažte vlasové nudle dozlatova.Do hrnce přidejte rýži, sůl, (kmín) a vodu.

  4. Vařte doměkka.

Poznámka od kuchařky

Rýži můžete vařit ve větším nožství vody a když je z 90 procent hotová, slijte ji, vraťte do hrnce a přiklopte utěrkou a pokličkou. Nechejte 10 minut stát mimo hořák a poté vše promíchejte vidličkou. Při této metodě vaření přidejte více soli.