
- reklama -
Suroviny
chlebíčková forma
- 25 g moučkového cukru
- 125 g změklého másla
- 2 celá vejce
- 150 g bílé čokolády
- 125 prosáté hladké mouky
- půl prášku do pečiva (tj. 6 g)
- 3 lžíce mletých mandlí (loupaných)
- 1 lžíce sušeného levandulového květu (pokud máte, tak samozřejmě raději čerstvý)
Postup přípravy receptu
-
Vyšlehat cukr s máslem do pěny, postupně zašlehat obě vejce. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni, po krátkém zchladnutí přišlehat k máslové směsi.
-
Nakonec přimíchat směs mouky, prášku do pečiva, mandlí a levandule. Těsto nalít do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a péct na 180°C cca 35-45 minut.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: http://polnekvety.blogspot.com
Je to rychlovka a svou chutí rozhodně překvapí – myslela jsem, že to bude nezvyklá chuť, že bude snesitelný tak jeden kousek ke kávě, ale i vyznavači „klasických“ moučníků jich zvládli mnohem víc a byli nadšení!
Pozn. – příště zkusím 100g čokolády rozpustit a zbylých 50g nasekat nadrobno a zamíchat do těsta.
Kuchařka: Kanyla