Levandulový chlebíček

58
- reklama -

Suroviny
chlebíčková forma

25 g moučkového cukru
125 g změklého másla
2 celá vejce
150 g bílé čokolády
125 prosáté hladké mouky
půl prášku do pečiva (tj. 6 g)
3 lžíce mletých mandlí (loupaných)
1 lžíce sušeného levandulového květu (pokud máte, tak samozřejmě raději čerstvý)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšlehat cukr s máslem do pěny, postupně zašlehat obě vejce. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni, po krátkém zchladnutí přišlehat k máslové směsi.

  2. Nakonec přimíchat směs mouky, prášku do pečiva, mandlí a levandule. Těsto nalít do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a péct na 180°C cca 35-45 minut.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: http://polnekvety.blogspot.com

Je to rychlovka a svou chutí rozhodně překvapí – myslela jsem, že to bude nezvyklá chuť, že bude snesitelný tak jeden kousek ke kávě, ale i vyznavači „klasických“ moučníků jich zvládli mnohem víc a byli nadšení!

Pozn. – příště zkusím 100g čokolády rozpustit a zbylých 50g nasekat nadrobno a zamíchat do těsta.